תפריט

יד שנייה מסבתוש

בשנות ה20 המוקדמות שלי היה לי רומן עם חנויות לבגדי וינטאג' ויד שנייה.  תקציב סטודנטיאלי ולוק של חלוקי סבתא הפכו את 'אובססיה'- חנות יד שנייה מיתולוגית בשינקין, לספוט החביב עליי(נכון לזמן כתיבת הכתבה, החנות בת"א חיה ובועטת, ונמצאת היום  ברחוב גאולה).

הנפתלין הריח לי כמו בושם של פראדה והעובדה שגילי, בעלת החנות, ערכה תיקונים על המקום, בחינם ולפי בקשה אישית גרמה לי להרגיש כמו ניקול ראידמן עושה הוט קוטור.

השנים עברו, וראיתי שלוק של וינטג' אפשר להשיג גם בבגדים חדשים, לא חייבים לפשפש בשביל זה, ואפילו ההפרש בכסף לא כזה גדול. נכון שמישהו לא מת בשביל שאלבש את זה, אבל וואלה, זה הרגיש מספיק קרוב למקור. ועם ריח חדש.

כדור הארץ חם עלינו 

לריח החדש הזה, יש מחיר.

כשקונים כל כך הרבה בגדים חדשים  זה אומר:

  1. שמייצרים הרבה חדשים. תעשיית האופנה אחראית ללא פחות מ10% מפליטת הco2 בעולם.
  2. אין מה לעשות עם הישנים. בארה"ב , 66% מייצור הטקסטיל  מגיע לפח…ורק 15% מתוך הייצור ניתן למחזר.
  3. במידה מסוימת גם מעודדים עבדות ילדים.
    כ 170 מיליון ילדים ברחבי העולם מועסקים כיום בתנאי עבדות ולמרות שהמספרים לא ברורים עד הסוף, תעשיית האופנה אחראית לחלק נכבד מהמספר הזה, לאורך כל שרשרת האספקה.

    לצורך הדוגמא- רק בהודו לבדה,  חצי מיליון ילדים עובדים בשדות כותנה.

צרכנים מבינים את זה, גרתה תנברג ודור הz  כבר חזק על זה,
 והיצרנים?  כבר יודעים שמדובר בהרבה מעבר לאחריות חברתית.

 

התשובה של שוק האופנה- יד שנייה

בדו"ח אחרון של חברת thredup  עליה ארחיב בהמשך, שוק האופנה יד שנייה מגלגל 28 מילארד ₪ בשנה ולפי התחזיות יגיע עוד 5 שנים ל64 מילארד ש"ח. ב2019 70% מהנשים דיווחו שרכשו יד שנייה או שהן פתוחות לרעיון, לעומת 45% ב2016. ואם זה לא מספיק, הגיעה הקורונה וזירזה את העסק.

האשטאג התחלנו
SECONDHANDSEPTEMBER#

אתגר רשת שקורא לא לרכוש פריטים חדשים במהלך חודש ספטמבר. האתגר נוצר על ידי oxfam, ארגון בינ"ל ללא מטרות רווח הנלחם בעוני ובבעיות של אי צדק. כחלק מפעילותו הכוללת, oxfam מפעיל בעצמו את אחת מפלטפרומות המסחר הגדולות למכירת בגדי יד שנייה.

אפשר חשבון?
חשבונות אינסטה של פאשניסטות וינטג' ויד שנייה

אמץ סלב
כי כל טרנד מצליח צריך סלב מאחוריו

מכירים את הkardashians kloset?  במקרה הזה, משפחה מאמצת. חנות המסחר המקוונת של המשפחה האייקונית לרכישת בגדי מעצבים יד שנייה שנלבשו על ידם. בשנה החולפת היו גם כמה באזזים חזקים כמו מייגן מרקל ממחזרת לוק בשמלת דולצ'ה וגבאנה, גוונית פאלטרו ממחזרת בטקס האמי וגם ג'ין פונדה- מכריזה על מעיל אדום כפריט האחרון שתרכוש עלי אדמות.

התכנסנו פה
4 קבוצות פייס לחובבות הז'אנר

עשינו עסק
עסקים שהוקמו על בסיס הצורך

RE/DONE: אם היה מוסך לג'ינסים זה כנראה היה העסק הזה. פה לוקחים ג'ינסים משומשים, פורמים אותם ותופרים אותם מחדש לגזרות ייחודיות(ולא בזול).

 

REI: למי יש מעיל חם להלוות לי לטיולון חורף באירופה?  וביגוד סקי נניח? אולי איזה כובע תרמי שווה של הביוקר? ביגוד טיולים איכותי זה דבר יקר. קצת מיותר להשקיע כשהבגד הזה הולך לשרת אתכם פעם באף פעם וממילא הנראות היא לא הצד החזק שלו.  חברה ותיקה לציוד טיולים פיצחה  את הצורך הזה וביחד עם הפן האקולוגי,  מציעה פריטי יד שנייה של כל המותגים הכי שווים לציוד טיולים (קולומביה, נורת' פייס ושות' .

 

OPEN FOR VINTAGE: העיר שחוברה לה יחדיו. האתר הזה מאגד בוטיקים של וינטג' מכל העולם לאתר אונליין מסוקס, התמחות בתיקים באקססוריז אבל בגדול יש הכל. תחת הז'אנר הזה של מותגי יוקרה משגשגים כמה אתרים חזקים כמו THE REALREAL  וREBAG.

 

thredup אחרון חביב מאוד. מתאים לכל כיס, ומוצלח מאוד בקרב ישראלים. האתר עובד בשיטה ייחודית של קונסיגנציה (  את הכסף תראו רק אחרי שהפריט יימכר). אם אתם מעוניינים למכור, פנו אליהם וישמחו לשלוח לכם בחינם את ה clean out kit,  שכולל תיק שבו תמלאו בפריטים הישנים שלכם ותשלחו בחזרה.

נציגנו בארויזיון
יוזמה ישראלית ברוח הטרנד

Da Klozet

מיזם אופנה לקנייה ומכירה של פריטי לבוש יד שנייה.  אתר מקסים ובסטייל.. עם ממשק משתמש ידידותי ונח.